Welcome to our forum. A Message To Our New and Prospective Members . Check out our Forum Rules. Lets keep this forum an enjoyable place to visit.

Check out the “Let it Snow” Xmas 2020 Group youtube project!”

A A A
Avatar
Please consider registering
guest
sp_LogInOut Log In sp_Registration Register
Register | Lost password?
Advanced Search
Forum Scope




Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Are you having issues with the forum loading slowly?
Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 (0 votes) 
Avatar
Mouse
May 28, 2021 - 7:33 pm
Member Since: December 26, 2018
Forum Posts: 3013
sp_UserOfflineSmall Offline

Are you having issues with the forum loading slowly? Could you state around when you noticed? It might help with reporting it.

The following reported it on the chat roll on May 28:

ELCBK, andrewh, GrandpaFiddle, Mouse

Please provide as much information you feel safe sharing, ie device, iOS, specific sections of the Forum, etc.

The Bumblebee Flies!

Avatar
Mouse
May 28, 2021 - 7:38 pm
Member Since: December 26, 2018
Forum Posts: 3013
sp_UserOfflineSmall Offline

I have been having this problem for a long time. It appears to be a problem with all the downloading? I am not sure. I thought it was my end. But, it has been for over a month. A few days it has been a normal speed, but mostly it is slow, like it gets hung up. The little blue progress bar just stops.

Sometimes I can close and come back and it will work. Other times, I close and the blue bar is where I left off, this is most of the time.

Sometimes it takes a while to load and log in, other times the site itself takes a long time to load and after the login and entering the password, it is quick. But it never loads fast and logs in slow.

Sometimes certain threads take a while all the time. 

I am using a iPad Pro 2nd Gen, original iPad air or iPhone 11. All are up-to-date iOS. I am accessing with high speed cable.

This is the only site I have this issue with, so I was not convinced it was my end. 

Thank you so much for your help. Don't know if anything can be done, but will see.

The Bumblebee Flies!

Avatar
AndrewH
Sacramento, California
Members

Regulars
May 28, 2021 - 7:41 pm
Member Since: November 5, 2017
Forum Posts: 1162
sp_UserOfflineSmall Offline

I only noticed it for a short time this afternoon. I tried to log in at about 3pm Pacific time and the site seemed to be completely down. I tried again about an hour later and it was back up. The last time I had problems with the forum loading slowly was well over a year ago.

Avatar
stringy
Members

Regulars
May 28, 2021 - 8:05 pm
Member Since: August 23, 2020
Forum Posts: 586
sp_UserOfflineSmall Offline

I have always had problems with the site loading, from when I first joined, tonight it wouldnt load at all for a time.

Avatar
Mark
Members

Regulars
May 28, 2021 - 8:16 pm
Member Since: September 30, 2014
Forum Posts: 1199
sp_UserOfflineSmall Offline

The loading issue comes and goes, it can be loading slow all the time or it loads perfectly and then all of a sudden I get time out errors, I try others sites and there fine, come back to this one it might be slow again it might load normally it's been doing this for months.

This Is occurring at all hours of the day and night.

 

Mark

 

Mark

Master the Frog and you have mastered the bow.

Albert Sammons

Avatar
Mouse
May 28, 2021 - 8:32 pm
Member Since: December 26, 2018
Forum Posts: 3013
sp_UserOfflineSmall Offline

The more info I can collect here before sending the link to this thread to Fiddlerman, the better it will be for them to see what they can do, I would think.

The Bumblebee Flies!

Avatar
JohnG
Greater Chicagoland
Members

Regulars
May 28, 2021 - 10:14 pm
Member Since: April 16, 2021
Forum Posts: 221
sp_UserOfflineSmall Offline

I had a specific problem this evening at about 6:05pm CDT. Tried to post a comment on my blog that was fairly long. Hit "Submit Reply" and it just kept chugging for 2-3 minutes. I noticed it was able to select and copy the post before I got a Gateway failed to respond kind of message. Refreshed the page and the update had not occurred. Restarted my reply, pasted the saved text, and it then updated properly. 

Speed seems to vary a bit, but not significant enough (usually) for me to get upset.

The old curmudgeon!

Avatar
Grandpafiddle
USA
Members
May 29, 2021 - 7:38 am
Member Since: March 3, 2020
Forum Posts: 48
sp_UserOfflineSmall Offline

I have a problem the site loading almost every day, and I have a very fast internet connection. This is the only site where I have a problem.

My own theory is that there are so many instruction videos that load on the main page, it takes too long to open and then freezes. A possible solution would be to have the IT manager put all the videos under a separate tab so there's not so much data on the home page. Just a thought.

Grandpaviolin

Avatar
Mouse
May 29, 2021 - 8:01 am
Member Since: December 26, 2018
Forum Posts: 3013
sp_UserOfflineSmall Offline

Thanks everyone, I will send this link to Fiddlerman to alert him about this thread. I don't know if anything can be done, and they may very well know about it, but just in case. I have to edit my comment to show that I also have high speed internet. 

Thanks again. 

The Bumblebee Flies!

Avatar
Oma
83672
Member
Members
May 29, 2021 - 12:28 pm
Member Since: March 21, 2021
Forum Posts: 10
sp_UserOfflineSmall Offline
10sp_Permalink sp_Print
0

These last few days it has been slow.

Avatar
SharonC
Members

Regulars
May 29, 2021 - 1:06 pm
Member Since: June 24, 2020
Forum Posts: 245
sp_UserOfflineSmall Offline
11sp_Permalink sp_Print
0

I haven’t been on for a couple of weeks, but I haven’t had any problems prior & none today.  I block a lot of things on my computers/network, so there might be third-party things slowing down access for some. 

My internet isn't especially fast (up to 50mbps download).

I have seen some cross-site tracking happening that I have one of my computers set up to identify & block.  Not saying that that is for sure the problem, but the first thing I thought of.

Here’s a short article that talks about shutting off cross-site tracking on your Internet browsers:

https://blogs.chapman.edu/info.....t-browser/

Avatar
Bob
Members

Regulars
May 29, 2021 - 3:31 pm
Member Since: July 13, 2017
Forum Posts: 312
sp_UserOfflineSmall Offline
12sp_Permalink sp_Print
0

When I open FM.com I have to be careful not to try to scroll to the "recent post" section too quickly. If I scroll down before the big **Introduction.mp4 gets loaded, once it does I get scrolled automatically to the very bottom of the page and have to return to the top manually. This started a couple (or few months) ago.

Bob in Lone Oak, Texas

Avatar
Gordon Shumway
London, England
Pro advisor
Members

Regulars
May 29, 2021 - 4:25 pm
Member Since: August 1, 2016
Forum Posts: 1454
sp_UserOfflineSmall Offline

This forum has never been fast.

There tends to be a huge amount of bouncing about before it settles.

I wouldn't like to see file size reduced - this is about the only forum I know where upload limits are high or non-existent, if I ever want to upload an mp3 to the internet without having a box account, for example.

There was a time years ago when a lot of Youtube links would cripple a forum, but perhaps that was when the code had to be embedded.

Andrew

Avatar
Mouse
May 29, 2021 - 5:04 pm
Member Since: December 26, 2018
Forum Posts: 3013
sp_UserOfflineSmall Offline
14sp_Permalink sp_Print
0

@Gordon Shumway Then, it is probably not an issue, just that we are allowed to do what most forums don’t allow. If that is the case, I would not be concerned because I would not like files to be limited either. But, will check.

Thanks everyone. Much appreciated.

The Bumblebee Flies!

Avatar
Mouse
May 30, 2021 - 8:37 am
Member Since: December 26, 2018
Forum Posts: 3013
sp_UserOfflineSmall Offline
15sp_Permalink sp_Print
0

Well, I am having no issues today, so far. Maybe it is just traffic related. Be it traffic here, or traffic on your provider's end(?). 

The Bumblebee Flies!

Avatar
Fiddlerman
Fort Lauderdale
June 1, 2021 - 1:52 pm
Member Since: September 26, 2010
Forum Posts: 15449
16sp_Permalink sp_Print
0

Same here. Seems OK now. Could have been a high traffic situation. I may have to increase the capacity of our server. I'll keep an eye on things.

"The richest person is not the one who has the most,
but the one who needs the least."

Avatar
Mouse
June 1, 2021 - 2:08 pm
Member Since: December 26, 2018
Forum Posts: 3013
sp_UserOfflineSmall Offline
17sp_Permalink sp_Print
0

thumbs-up

The Bumblebee Flies!

Avatar
Gordon Shumway
London, England
Pro advisor
Members

Regulars
June 2, 2021 - 8:17 am
Member Since: August 1, 2016
Forum Posts: 1454
sp_UserOfflineSmall Offline

It's partially to do with individual page contents.

Times for text downloads (such as this page) are around 20 seconds for me (15 seconds for the homepage). For a page with lots of gifs and youtube links, it's about a minute. In addition RAM is being used up a lot, slowing down individual computers. For instance for me (AVG secure browser) the RAM usage between a text page and a "picture/video page" goes from 350MB up to 650MB.

I've got 6GB of RAM, but between Win10 bloatware and AVG, it's struggling. 

Andrew

Avatar
ELCBK
USA
Members

Regulars
June 2, 2021 - 9:11 am
Member Since: June 10, 2020
Forum Posts: 1996
sp_UserOfflineSmall Offline
19sp_Permalink sp_Print
0

Anyone having problems that's using Google Chrome? 

I don't personally use Google Chrome because it really bogs down my laptop. 

https://lifehacker.com/why-chr.....02537477 

 

I don't think GIFS or URLS pasted to posts should be any problem. 

Why a pasted URL ends up a YouTube video display, instead of text, is beyond my limited knowledge (but it is nice). 

I am notorious for immediately editing my posts - which could be an issue if someone is trying to read it. (lol)  I'm not very speedy and I find things I need to change (think that's an Article in the Women's Constitution 🤣). 

I notice every time Windows 10 updates, it seems to reset things I don't want running, just had that happen - now fixed, I'm not having the bad issues (considering how old my laptop is).

 

As always, if I'm wrong - and admin wants me to take everything down, no problem - it is just my way of trying to communicate ideas. 😊

Avatar
Gordon Shumway
London, England
Pro advisor
Members

Regulars
June 2, 2021 - 9:41 am
Member Since: August 1, 2016
Forum Posts: 1454
sp_UserOfflineSmall Offline
20sp_Permalink sp_Print
0

Afaik, AVG Secure Browser is a "hijacked" version of Google Chrome, but I don't find either any worse than Firefox, which used (iirc) 500MB of RAM per page.

Andrew

Forum Timezone: America/New_York
Most Users Ever Online: 696
Currently Online:
Guest(s) 52
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Members Birthdays
sp_BirthdayIcon
Today Fiddlerman
Upcoming estudy, vitthal36, DD, Bismarck, augustoad, Space., Mirrim9999, loveluach, reedc83, ELCBK
Top Posters:
Mad_Wed: 2849
Barry: 2680
Fiddlestix: 2647
Oliver: 2439
DanielB: 2379
ELCBK: 1996
damfino: 1992
Kevin M.: 1971
cdennyb: 1815
TerryT: 1728
Member Stats:
Guest Posters: 3
Members: 27478
Moderators: 0
Admins: 7
Forum Stats:
Groups: 16
Forums: 75
Topics: 9060
Posts: 112619
Newest Members:
capefearscot, Data2link, MrsWally, wofolehe, DJ Thomas Heath, skater51
Administrators: Fiddlerman: 15449, KindaScratchy: 1757, coolpinkone: 4180, BillyG: 3589, MrsFiddlerman: 2, Jimmie Bjorling: 0, Mouse: 3013